Американският Робин често е първата птица, която младежът може да разпознае. Вместо да се крие в дървета, той върви покрай тревни площи, ловувайки червеи. Сините му яйца често се използват в илюстрации на гнезда. Има песен, която пее, когато се усеща музикално.



На име Turdus migratorius, мъжката робина е тъмно сива с тухлена червена гърда, докато женската има кафяви крила и по-оранжева гърда. Той се простира в целия САЩ, от Канада до Мексико. Харесва горите и обработваемите земи и е много любител на крайградските тревни площи. Често е една от последните птици, които напускат през лятото, и е „пропастта на пролетта“, пристигаща скоро след пролетното размразяване.

Робините няма да се хранят от хранилка, но те са изтеглени до къса трева, където червеи и насекоми са лесни за намиране.



Файл с песен на Робин (.MP3)

Още снимки на американския Робин
Как Робините намират червеи?
Европейска информация за Робин

Стихотворение - Обадете се за червеното гърло на Робин и раната
Поема - Горда Мейзи

Инструкции Видео: Топ 10 тъмни тайни на NASA, които не искат да знаете (Януари 2022).