Овладяване на сняг в Ирландия
Снежната овчарка е от семейство Emberizidae; род и видове, Plectrophenax nivalis. То върви покрай обичайните наименования сняг и снежинка, и накрая, в галски език, геалог шнеакта.

Снежната овчарка принадлежи към семейството на перките. Това е най-голямото семейство птици в света. Повечето от видовете са ядчици с конусовидни сметки. В Ирландия все още има двама размножаващи се членове на групата за овцевъдство. Това са жълтият чук и тръстиковата тръстика. Снимка за сняг

Снежният овес е с големина на врабче, между 6 и 7 инча с размах на крилата от 12 до 13 инча. През зимата мъжката има леки маркировки на короната, ушите и отстрани. Женската е подобна с повече черни на опашката си. В пътуването си до мястото за размножаване на арктическата тундра те хвърлят този цвят и пристигат само с черно-бяло оперение. Въпреки мрачното оперение на зимуващите птици в Ирландия, все още е много вълнуващо да видите стадо, което се издига от поле в тези студени, тъмни дни.

Снежната овчарка не е срамежлива и ще позволи на хората да се приближат. На американската граница и на други места много от тях бяха хванати за храна.

Казано е, че обхватът на тази малка птица е кръгъл. Размножава се в Северна Аляска, Северна Гренландия, Исландия и, малко по-близо до Ирландия, в Шотландските планини и Скандинавия.

Птиците, които пристигат в Ирландия, избягват през зимните условия на родното местообитание. Твърди се, че тези птици могат да издържат на температура от петдесет под нулата. Те тунелират в снега, за да се затоплят на моменти.

Те пътуват на стада. Тези стада сменят формата си. Движението на индивидите и драматичното им оцветяване прави вихровия ансамбъл да наподобява снежен шум. Внезапното падане на земята показва, че е намерен хранителен източник и често птиците се смесват толкова добре там, че изчезват. Това е едно от онези преместващи реалността преживявания, които всички имаме, ценим и по някакъв начин не можем нито да запазим, нито да забравим, за да видим стадо да се изнесе във въздуха, тъй като те се материализират от мрачния зимен пейзаж, наподобяващ снежна буря, която гравитацията забрави.

Най-близката размножителна популация е в Хайлендс на Шотландия. Състои се от около сто чифта. Глобалното затопляне може да засегне тази популация. Няма съобщения за развъждане на двойки в Ирландия от много години. Има обаче съобщения за наблюдения тук. Те обикновено идват от брега или по-високи възвишения. През 1986 г. стадо от около 1000 е забелязано близо до Лоф Фойл.

Снежната овчарка се храни със семена и когато е налице, също и от насекоми и в крайбрежните места, на малки ракообразни. Те са заети хранилки и рядко стоят неподвижно.

Гнездата им са направени от трева и облицовани с коса и пера от бозайници. Има 4 до 6 яйца и инкубацията отнема две седмици. Те гнездят във високия Арктика, над линията на дърветата. През това време там има 24 часа дневна светлина. Хищниците там трябва да натрупат резерви за по-студеното време, което предстои. Това трябва да е време за прибиране на реколтата за тях. Въпреки това ниво на хищничество овчевъдството е оцеляло в Арктика. Гнездят на откритата тундра или, ако има изградена от човека структура наоколо, като врабчето, те ще гнездят в нея.

Макар че снягът е рядка гледка в Ирландия, не е невъзможно да ги добавите към списъка си с птици. Дръжте остро око, когато пътувате в отдалечени райони, особено на западния бряг; никога не знаеш кога ще се появят през зимата. Може да бъде доста полезно да поддържате бинокъла удобен, дори когато сте на рутинни пътувания, тъй като никога не знаете кога ще забележите съкровище.

Ръководство за птици Sibley е отлична справка за наблюдение на птици.



Инструкции Видео: Young Europeans: Nature and Climate (Може 2024).